Google

8 Temmuz 2017 Cumartesi

etsy için alternatif Western Union ödeme alma (gerekli durumlar için)



Arkadaşlar daha önceki etsy turkish sellers gurubunda https://www.facebook.com/notes/etsy-turkish-sellers dosyada ve bu blogda ülkemizde Paypal iptal edildikten sonra Shopier ile ödeme almayı anlatmıştım. https://etsysatis.blogspot.com.tr/2017/07/shopier-odeme-icin-musteriye-ingilizce.html

Ancak bazı müşteriler siz ne derseniz diyin yinede Türkiye’ye ait Amerika dışı bir sisteme güvenmiyorlar.Payoneer’de malum ödeme aldıktan sonra bazı sorunlar çıkıyor yada müşteri onuda kabul etmiyor.Tüm bunları denediniz ancak kabul etmediler muhtemlen iban ile havale seçeneği sundunuz olmadı ise western union’u deneyebilirsiniz.
Bununda acil durumlarda alternatifi olarak Western Union Amerika yada müsterinin olduğu ülkenin western union sitesinden (örneğin Almanya için www.westernunion.com/de ) ödemesi için ingilizce müşteriye anlatımını yazacam.
Not : Western union sürekli e - ticaret ödeme alma amaçlı bir sistem değildir , belirli bir süre sonra western union tarafından banlanma riskiniz olduğu söyleniyor.Ayrıca vergi konusunda Tr’de sorun çıkabileceği için bu sistemi ancak acil durumlarda yani , payoneer - shopier sistemleri kabul etmediklerinde alternatif olarak sunabilirsiniz.Tabiki tüm sorumluluk size aitdir.
Şimdi müşteri other methodla chekout yaptıktan sonra shopierle ödeme alamaz iseniz ;
Özel mesaj yada mail ile alttaki yazıyı parantez ( ) içindeki türkçe anlatımları çıkarıp , fiyat ve isim gibi detayları kendinize göre düzenleyip müşteriye gönderebilirsiniz.
İngilizce - gramer hataları varsa lütfen düzeltin.
Hello , thank you for your order
You can pay with westernunion too.
its best other way and security site for etsy https://www.etsy.com/teams/7718/que... ( Burada western union kullanmış etsy kullanıcılarının olumlu yorumları var , negatif diyenlerde olabilir tabiki artik müşterinin seçimi.)
( Burada alttaki fiyatları yazmadan önce ingilizce western union www.westernunion.com/us/en/home.htm... sayfasına girip gönderilecek ülkeyi turkey diyoruz , daha sonra kargo ve ürün fiyatının totalini giriyoruz.Ben altta 63 dolar dedim - 7 dolar fee (yani western unionun kesintisi çıktı.Bunu ya altta dediğim gibi 7 doları sizden kesilecek yada total fiyatı 70 dolar yapmanız gerekecek - ama bence paranın tamamını gözden cıkarın - paypalde olsa bi kısım kesecek.O yüzden alltaki gibi yapmanız daha doğru gibi, müşteriyede kaçırmayın. )
you can use international site.You dont need pay Western union fee
If you do as below there will not be a problem about wester union fee.
How you can pay with western union to turkey to me. ?
( dont worry sending fee your total fee ( shipping and product : 63 USD )
and add 56 dolar and select turkey
sending fee + 7 dolar for turkey.
totaly : 63 USD ( your order total fee )

(Ekran görüntüsü kendinize göre fiyatları girip print screen tuşu ile alıp , müşteriye gönderebilirsiniz)
Fiyatları kendinize göre düzenlemeyi unutmayın , kesintiler sabit değildir , güne ve miktara göre değişecegi için https://www.westernunion.com/us/en/... alttaki gibi fiyatı ayarlayıp müşteriye öyle söyleyin. )







Than Please fill in page :
Name: Buraya adınızı
Lastname:Sizin soyadınız
Country:Turkey
Please send the MTCN code after the payment
Dont worry about your money - i will pay refund if any problem ofcourse.
Thank you

Eğer ödeme alırsan pek çok banka online yada bankamatik v.s mtcn numarası ile ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.İlgili bankaların sitelerine bakabilirsiniz http://www.akbank.com/tr-tr/hizmetl...
Örneğin finansbank için :
Finansbank'ın yurt çapındaki şubelerinden size en yakın olanına giderek Western Union para alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İşlem esnasında MTCN (Para Transferi Kontrol Numarası) numaranızı belirterek ve geçerli kimlik belgesinizi göstererek, herhangi bir ücret ödemeden gişeden paranızı alabilirsiniz.
Geri ödeme gibi bir durum olursada işte yine western uniondan bir kesinti yapilacağini unutmayın.Dediğim gibi western union’u ancak acil durumlarda ödeme almanız için bir tavsiyedir.Herhangi bir sorunda Tüm yasal - ve fiyat v.s sorumluklar size aitdir.Ödeme alma v.s konularını https://www.westernunion.com.tr/ http://www.platinmarket.com/e-ticar...
 
Bol satışlar : ) Yazı için teşekkür ve destek için benim linkimden http://etsy.me/2taaMv7 etsy'ye üye olabilirsiniz.

1 yorum:

Etsy 2017 güncel ödeme yöntemleri

2016 yılında Paypal’in Türkiye’den çekilmesi ile bilindiği gibi hepimiz Etsy için ödeme yöntemleri arayışına girdi.Etsy Direct Chekou...